Terapijsko jahanje

Poznato je da terapijsko jahanje ima blagotvorno dejstvo i na telo i na psihu. Osobe koje pate od najrazličitijih tipova smetnji mogu imati koristi od terapijskog jahanja. Provođenje vremena sa konjima na otvorenom je oslobađajuće i ispunjavajuće iskustvo samo po sebi. Interakcija i građenje veze sa ovim veličanstvenim životinjama ima moćan uticaj na gotovo svakog čoveka. Savladavanje veštine kontrolisanja ove snažne životinje može povećati samopouzdanje osoba koje se suočavaju sa različitim vrstama smetnji.

Uz adekvatan tim stručnjaka, lečenje može biti usmereno ka gotovo svim fizičkim, psihičkim ili emotivnim smetnjama, koje se na ovaj način tretiraju u prirodi, van sterilnog bolničkog okruženja.

Zbog nedostatka sredstava za sada nismo u prilici da angažujemo stručnjake iz različitih grana medicine i organizujemo terapijsko jahanje u skladu sa najvišim standardima. Naš cilj je da okupimo posvećene profesionalce iz različitih oblasti i razvijemo kvalitetan program terapijskog jahanja. Interesovanje za ovaj vid terapije raste, pa smatramo da treba osnovati bar jedan centar za terapijsko jahanje u našoj zajednici.

Za sada, pokušavamo u izvesnoj meri da izađemo u susret roditeljima zainteresovanim da svoju decu upišu na terapijsko jahanje. Imajući u vidu da ovaj vid aktivnosti podrazumeva veliku odgovornost, a u cilju minimalizacije rizika po učesnike, radimo samo sa decom koja ispoljavaju blaže simptome, isključivo na zahtev roditelja i pod njihovim nadzorom.

Kontaktirajte nas ukoliko želite da saznate više o terapijskom jahanju.

Kontakt podaci

Ergela Ilić & KK Kraguj
Dimitrija Tucovica bb
(Hipodrom Stanovljansko polje)
Kragujevac

Tel: +381 (0)64 14 013 14

Email: [email protected]

 

Kako do nas