Children walking horses in park

Druženje sa konjima i učenicima škole za osnovno i srednje obrazovanje “Vukašin Marković”

Još jedno druženje sa konjima i učenicima škole za osnovno i srednje obrazovanje

Zahvaljujući lepom vremenu imali smo priliku da organizujemo još jedno druženje sa učenicima škole „Vukašin Marković“ iz Kragujevca, pa su u četvrtak, 09.10.2014. god. naši terapijski konji,Lasta i Sara, još jednom spremno dočekali devojčice i dečake koji se uvek raduju novom susretu sa konjima.

Druženje sa konjima i učenicima škole

Dečaci su, kao pravi kavaljeri, davali prednost devojčicama i strpljivo čekali da dođu na red, a svi zajedno su od srca bodrili drugare koji jašu, a kada je potrebno, ulivali i dodatnu hrabrost ako ona na trenutak zataji.

Zahvaljujemo se kolektivu škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vukašin Marković“ iz Kragujevca na posebnom angažovanju i spremnosti da se uključe u aktivnosti koje im nisu obaveza, kao i na entuzijazmu koji pokazuju omogućavajući svojim učenicima da obogate iskustva i na kvalitetan način provedu vreme u prirodi.

Posebno se zahvaljujemo učenicima zato što nas iz dana u dan uče kako treba da izgleda pravo prijateljstvo-oni od srca podržavaju jedni druge i najiskrenije se raduju sreći svojih drugara. To su osobine velikih ljudi koje treba poštovati i koristiti kao primer dok nas savremeni način života usmerava samo ka ostvarivanju sopstvenih sebičnih interesa. Neke lekcije možemo naučiti samo od onih čije je srce najčistije, a ljubav kojom zrače bezuslovna…